Promes: 'Natuurlijk mis ik mijn maatje: maar als ik erin sta, ben ik belangrijk'

Promes: 'Natuurlijk mis ik mijn maatje: maar als ik erin sta, ben ik belangrijk'

12-12-2020 23:50
53

Quincy Promes was vorig seizoen een vaste waarde bij Ajax, maar schippert dit seizoen tussen basis en bank. De veertigvoudig Oranje-international wil echter niet spreken van een vormcrisis.

Dat heeft hij na de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle – laten weten in gesprek met FOX Sports. "Ik ben er eerlijk in, ik kwam er niet steeds lekker uit. Vanaf de bank invallen, daar moest ik het steeds mee doen. Maar uiteindelijk ben ik dezelfde Promes. Mensen verwachten gewoon heel veel van me."

Promes staat dit seizoen op vijf treffers in twaalf Eredivisie-duels. Toen de vorige Eredivisie-jaargang werd onderbroken, bedroeg de oogst twaalf goals in twintig duels: een flink aantal van die treffers werd voorbereid door Hakim Ziyech, die inmiddels voor Chelsea speelt. "Dat ik hem mis, is duidelijk. Maar ook zonder hem wil ik gewoon basisspeler zijn en belangrijk zijn voor de club", aldus de 28-jarige aanvaller. "Natuurlijk mis ik mijn maatje. Maar je ziet het vanavond (zaterdag, red.) ook: als ik erin sta, ben ik belangrijk."