'Ten Hag hoog op lijstje Dortmund, kan niet anders. Hij is helemaal gek van hem'

'Ten Hag hoog op lijstje Dortmund, kan niet anders. Hij is helemaal gek van hem'

14-12-2020 06:58 Laatste update: 07:17
58

Erik ten Hag moet hoog op het lijstje van Borussia Dortmund staan. Dat stelt NOS-commentator Arno Vermeulen bij Studio Voetbal. BVB is op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van Lucien Favre.

Favre moest zondag na de vernedering tegen VfB Stuttgart (1-5) vertrekken. "Afgelopen zomer stond die al ter discussie", zegt Vermeulen over de Zwitserse trainer, die bezig was aan zijn derde seizoen. "En de nummer één die toen al werd genoemd, was Erik ten Hag."

Wedden

Meer odds

"Maar wat ook belangrijk is: Matthias Sammer, een oud-speler van Dortmund en het Duitse elftal, is daar nu adviseur. En hij is helemaal gek van Ten Hag. Hij heeft hem ooit naar Bayern gehaald. Het kan niet anders of Ten Hag staat op één of in ieder geval heel hoog op het lijstje bij Dortmund om te halen."

Mogelijk klopt Dortmund in de winterstop al aan bij Ten Hag, klinkt het. Vermeulen: "Je moet er in elk geval rekening mee houden dat er dan een poging gaat komen om hem bij Ajax los te weken. Ten Hag heeft een heel goede naam in Europa met Ajax opgebouwd de afgelopen jaren. Ze kennen hem ook nog van Bayern en hij krijgt altijd goede rapporten in Duitsland. Ik denk dat er wel een kans is dat ze interesse zullen hebben."

Ook Ten Hag zal er wel oren naar hebben, verwacht de NOS-commentator. "Dortmund heeft voor de meeste trainers een enorme 'wow-factor'." Dortmund laat assistent-trainer Edin Terzic het seizoen afmaken, maakt de Duitse topclub zondag bekend. Met Marco Rose (Borussia Mönchengladbach) zou er al een persoonlijk akkoord liggen voor de zomer van 2021.