Ten Hag reageert op Ajax-loting: 'Er zaten makkelijkere tegenstanders tussen'

Ten Hag reageert op Ajax-loting: 'Er zaten makkelijkere tegenstanders tussen'

14-12-2020 20:41
48

Erik ten Hag denkt niet dat Ajax zomaar even over OSC Lille walst in de zestiende finales van de Europa League. Hij beseft dat de loting makkelijker had gekund, maar kijkt wel met plezier naar het tweeluik met Lille.

"Onder de clubs die we konden treffen zaten op papier makkelijkere tegenstanders dan Lille, dat is duidelijk", vertelt Ten Hag op de clubsite van Ajax. Ajax won vorig seizoen al twee keer van Lille in de Champions League. Daar put Ten Hag vertrouwen uit, zegt hij. 

"Het Franse voetbal staat bekend om zijn combinatie van techniek en fysiek. De Ligue 1 is een sterke competitie, maar omdat de wedstrijden in Nederland niet te volgen zijn is het hier wat onbekender", zegt Ten Hag. "Lille is koploper nu en dat zegt iets over de huidige kracht van het team. Een sterke ploeg, dus het is geen vanzelfsprekendheid dat we bij de laatste zestien gaan komen."

Ten Hag bereidt Ajax voor op een aantal zware maanden. "We zitten nu in december, een zware maand. Dan komt januari, met alle topwedstrijden uit de Eredivisie achter elkaar. Februari is een volle maand, waarin dus ook Lille op het programma staat. De blik moet op het goede moment richting die wedstrijden en we zullen zeker niet over Lille heen kijken."