AD spreekt met Promes-bekenden: 'Ajax lijkt tekort geschoten in begeleiding'

AD spreekt met Promes-bekenden: 'Ajax lijkt tekort geschoten in begeleiding'

15-12-2020 06:55
122

Hoewel Ajax onmogelijk kan weten wat Quincy Promes de hele tijd uitspookt, heeft het er de schijn van dat de Nederlandse kampioen tekort is geschoten in de begeleiding van de Oranje-international. Dat concludeert het Algemeen Dagblad.

Volgens de krant staat Promes te boek als zorgzaam. Zo profiteerde zijn entourage mee van zijn toptransfers naar Moskou, Sevilla en Amsterdam. Maar er is ook een andere kant, zo verzekeren bekenden aan het AD: één van de feestganger die nog wel eens een opgefokte indruk maakt. Dit jaar dook de aanvaller nog op in een videoclip van een rapper tegen wie achttien jaar cel is geëist.

Ajax had ook kunnen weten dat Promes van bescherming moest worden voorzien als het had gebeld naar Rusland, waar hij zich ook negatief liet gelden buiten het veld. 'Daardoor heeft het er nu ook de schijn van dat Ajax in de begeleiding van Promes, tekort is geschoten'. "En toch denk ik dat dit ons, en elke andere club kan overkomen", zegt een anonieme Eredivisie-directeur. "Vergelijk het met corona. Op de club hanteren de jongens keurig de maatregelen, maar zodra ze hier van het complex rijden, kun je onmogelijk weten wat ze continu uitspoken."

Volgens de directeur zijn er binnen de organisatie meerdere mensen die invloed uitoefenen op hoe een speler zich gedraagt. Vaak hebben zaakwaarnemers echter het meeste contact met de spelers. Ook voor hen is het lastig om foute vrienden buiten de deur te houden. "Spelers zien ze als echte vrienden, terwijl agenten er juist van weg willen blijven", zegt een zaakwaarnemer, die ook anoniem blijft.