Chelsea knoeit ook in derde wedstrijd zonder Ziyech: weer averij in titelrace

15-12-2020 20:54 Laatste update: 21:00
34

Chelsea is ook in zijn derde wedstrijd zonder Hakim Ziyech tegen puntenverlies aangelopen. Na het 1-1 gelijkspel tegen FK Krasnodar en de 1-0 nederlaag bij Everton volgde er nieuw puntenverlies op Molineux: The Blues verloren in minuut 95 (!) van Wolverhampton Wanderers en liepen opnieuw averij op in de titelstrijd.

Beide ploegen roken in de eerste helft aan een treffer: Pedro Neto kreeg de grootste namens de thuisploeg, maar de Portugees stuitte op doelman Edouard Mendy. Kurt Zouma leek vlak voor het laatste fluitsignaal van de eerste helft alsnog de ban te breken, maar zijn kopbal eindigde tegen de lat.

Kort na rust kwam Chelsea alsnog op 0-1, dankzij een andere Fransman én de doellijntechnologie. Olivier Giroud nam een voorzet van Ben Chilwell ineens op zijn linker: doelman Rui Patrício kreeg de bal niet in één keer onder controle en liet hem in zijn geheel over de lijn stuiteren. The Wolves stroopten meteen na die tegenvaller de mouwen op en hadden al vrij snel de gelijkmaker te pakken: Daniel Podence kapte en draaide zichzelf vrij in de zestien meter en verraste Mendy met een – onderweg van richting veranderd – schot in de korte hoek.

In de slotfase ging de thuisploeg erop en erover, hoewel Chelsea aanvankelijk hulp van de VAR kreeg. Arbiter Stuart Atwell wees na een valpartij van Neto naar de penaltystip, maar werd overruled door de VAR: géén strafschop voor de gastheren dus. Neto haalde echter zijn revanche in de allerlaatste minuten van de blessuretijd. De Portugees kon in minuut 95 opeens ongehinderd opstomen en passeerde Mendy met een strakke schuiver: 2-1.

Frank Lampard en de zijnen blijven op 22 punten staan, voorlopig één punt minder dan nummer vier Southampton, twee punten minder dan nummer drie Leicester City en drie punten minder dan koplopers Tottenham Hotspur en Liverpool. Die twee staan woensdag tegenover elkaar op Anfield.