Sneijder: 'Als ze ons vanuit FC Utrecht benaderen, sta ik er positief in'

Sneijder: 'Als ze ons vanuit FC Utrecht benaderen, sta ik er positief in'

16-12-2020 06:54 Laatste update: 14:59
55

Wesley Sneijder ziet het wel zitten om samen met Mark van Bommel aan de slag te gaan bij FC Utrecht. De recordinternational van het Nederlands elftal is nog niet klaar in de voetballerij, zo bleek al uit zijn inschrijving voor de versnelde trainerscursus.

"En Utrecht mag me altijd bellen. Een mooie club, met veel ambitie. En het blijft mijn stad", zegt Sneijder tegen de NOS. "Maar ik weet ook hoe ik ben. Als ik me ergens bij aansluit, dan wil ik wel iets te zeggen hebben. Ik moet niet het gevoel hebben dat ik het vijfde wiel aan de wagen ben."

De voormalig middenvelder beschikt nog niet over de juiste papieren om op eigen benen te staan. In de wandelgangen viel zijn naam in combinatie met Mark van Bommel. "Ik ken Mark al zowat de helft van mijn leven. En ik heb altijd fantastisch met hem samengewerkt. Laat ik het zo zeggen: als ze ons vanuit Utrecht benaderen, sta ik er in elk geval positief in."

Momenteel staat René Hake als interim-trainer voor de groep in Utrecht. "Dat is toch een aparte situatie. Vergelijk het met een adjunct-directeur die het na jaren ineens van de grote baas moet overnemen." Toch denkt Sneijder niet dat John van den Brom wordt gemist. "Iedereen is happy dat die weg is", doelt hij op het feit dat niemand tegensputterde toen KRC Genk zich meldde. "Maar ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat de huidige oplossing ook niet ideaal is."