Firmino goudhaantje, Liverpool wint in absolute slotfase topper van Spurs

Firmino goudhaantje, Liverpool wint in absolute slotfase topper van Spurs

16-12-2020 23:07 Laatste update: 23:10
48

De topper in de Premier League tussen Liverpool en Tottenham Hotspur is woensdagavond in de slotfase gewonnen door Liverpool. Roberto Firmino bleek het goudhaantje op Anfield. De Braziliaanse spits besliste de topper in de laatste minuut van de officiële speeltijd. 

Liverpool, dat startte met Georgino Wijnaldum in de basis, begon furieus aan het duel met Spurs. Via Mohamed Salah kwam de ploeg van Jürgen Klopp dan ook voorsprong. De treffer van de Egyptenaar kwam ietwat fortuinlijk tot stand. Een knappe dribbel van Curtis Jones leek spaak te lopen, totdat de bal pardoes voor de voeten van Salah viel die niet na dacht en uithaalde. Via het been van een Tottenham-verdediger caramboleerde de poging achter de verbouwereerde Hugo Lloris.

Heel lang konden The Reds niet genieten van de voorsprong. Amper tien minuten later lag de bal aan de andere kant van het veld in het net. Heung-Min Son trok de stand direct gelijk. De Zuid-Koreaan ontsnapte op randje buitenspel aan de aandacht van zijn belagers en schoot beheerst binnen. Liverpool's schreeuw om buitenspel werd door de VAR, na een check, niet gehonoreerd.

Na rust golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen grote kansen om op voorsprong te komen. Steven Bergwijn, die bij Tottenham in de basis begon, raakte na dik een uur spelen het aluminium. De rappe buitenspeler kon alleen af op Liverpool-doelman Allison, wist de Brazilaanse doelman ook te paseren, maar zag zijn poging via de paal weer terug het veld in komen.

Het absolute vuurwerk werd bewaard voor de slotfase. Op het moment dat het leek dat beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt, sloeg Liverpool in de persoon van Firmino genadeloos toe. De Braziliaan kopte een voorzet van Andrew Robertson in de negentigste minuut (!) stijf in de kruising, achter een kansloze Lloris. 

Niet veel later floot scheidsrechter Anthony Taylor voor het laatst en zo is Liverpool voorlopig de nieuwe koploper in de Premier League. De ploeg van de nog altijd geblesseerde Virgil van Dijk heeft na woensdagavond een voorsprong van drie punten op naaste belager Tottenham. De ploeg van José Mourinho heeft op zijn beurt één punt meer dan Southampton en Leicester City, waardoor het onverminderd spannend blijft in de top van de Premier League.

Overige uitslagen in de Premier League woensdagavond:

Arsenal-Southampton 1-1

Leeds United-Newcastle United 5-2

Leicester City-Everton 0-2

Fulham-Brighton & Hove Albion 0-0

West Ham United-Crystal Palace 1-1