Steijn: 'Ik heb twee Eredivisie-clubs laten schieten, maar we kwamen er niet uit'

Steijn: 'Ik heb twee Eredivisie-clubs laten schieten, maar we kwamen er niet uit'

17-12-2020 10:33
50

Nadat Alan Pardew afgelopen voorjaar vertrok bij ADO Den Haag, leek het een kwestie van tijd voordat Maurice Steijn zijn terugkeer in de Hofstad zou bezegelen. De gedoodverfde nieuwe ADO-trainer bedankte echter voor de eer en ging uiteindelijk bij NAC Breda aan de slag.

Steijn had wel contact met ADO – waar hij tussen 2011 en 2014 al trainer was – maar beide partijen wisten elkaar niet te vinden. "ADO was de bedoeling, maar we kwamen er simpelweg niet uit", blikt de 47-jarige Hagenaar terug in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De intentie was ook echt om bij ADO aan de slag te gaan. Ik heb niet voor niets twee Eredivisie-clubs laten schieten. Uit de gesprekken kwam helaas naar voren dat we te verschillend dachten over de invulling van de selectie en de staf."

Aleksandar Rankovic werd uiteindelijk de opvolger van Pardew, maar de Serviër moest na acht wedstrijden alweer plaatsmaken voor Ruud Brood. Het nieuws uit Den Haag kwam niet geheel als een verrassing voor Steijn. "Wat Rankovic heeft meegemaakt, dat wilde ik dus wel voorkomen. Ik kan niet zeggen dat mij hetzelfde lot had gewacht, maar die kans was wel aanwezig. Het had mij ook kunnen overkomen."

Desondanks hoopt Steijn dat er in de toekomst alsnog een hereniging zal volgen. "Het blijft mijn club. Ik hoop oprecht dat het alsnog goed gaat draaien", vertelt hij. "Het neemt niet weg dat de relatie met ADO nog prima is. Tegenwoordig lijkt het altijd nodig om met modder te gooien, maar je kunt er soms ook gewoon niet uitkomen met elkaar."