FC Utrecht deelt diagnose: hersenschudding en 'verantwoord herstel' voor Paes

FC Utrecht deelt diagnose: hersenschudding en 'verantwoord herstel' voor Paes

17-12-2020 16:50 Laatste update: 18-12-2020 11:04
55

FC Utrecht heeft donderdag blessurenieuws over Maarten Paes naar buiten gebracht. De sluitpost viel woensdag geblesseerd uit tijdens het bekerduel met Ajax en heeft een hersenschudding opgelopen.

Paes kwam tijdens de eerste helft hard in botsing met ploeggenoot Django Warmerdam, die een duwtje van tegenstander Antony had gekregen. De 22-jarige Nijmegenaar werd in het UMC te Utrecht onderzocht. "Ik ben direct naar het ziekenhuis gegaan, waar al snel bleek dat mijn kaak in orde was. Wel heb ik een hersenschudding overgehouden aan de harde klap", vertelt hij aan de clubkanalen van FC Utrecht.

Wanneer hij weer onder de lat kan staan, is nog niet duidelijk. Het lijkt er echter sterk op dat hij zijn laatste wedstrijd van 2020 al gespeeld heeft. "Omdat een hersenschudding een complexe blessure is, kan ik lastig een datum noemen wanneer ik weer fit ben. We gaan op een verantwoorde manier toewerken naar herstel."

Het is niet de eerste tegenslag voor Paes dit seizoen. De doelman legde begin oktober een positieve coronatest af en was een tijdje uit de roulatie.