Oppermachtig Vitesse benut de kansen niet, maar wint wel en gaat door in de beker

17-12-2020 22:52
53

Het houdt maar niet op voor Willem ll. Vitesse heeft de nummer zestien van de Eredivisie nu ook uit de KNVB Beker gekegeld. De ploeg van Adrie Koster verloor thuis met 0-2, al had de uitslag veel groter kunnen zijn.

Met slechts twee overwinningen uit twaalf wedstrijden presteert Willem ll teleurstellend in de Eredivisie. Bij Vitesse is de situatie juist omgekeerd. De Arnhemmers staan knap vierde.

En dat was was duidelijk merkbaar in Tilburg. Het krachtsverschil tussen Willem ll en Vitesse was simpelweg te groot. De grootste kansen waren voor de ploeg van Thomas Letsch, maar die werden niet afgemaakt. Al viel de openingstreffer relatief snel. Na twintig minuten zorgde Million Manhoef verdiend voor de 0-1. Helemaal kansloos was Willem ll in de eerste helft niet. Jacob Rasmussen voorkwam de gelijkmaker en de goal van Che Nunnely werd vanwege buitenspel afgekeurd.

In de tweede helft domineerde Vitesse de wedstrijd. De 0-2 van invaller Thomas Buitink na ruim een uur was dan ook terecht. Willem ll had nog meer tegengoals kunnen incasseren, maar had het geluk dat niemand bij Vitesse nog scherp was. Oussama Tannane had ook z'n dag niet. Zodoende bleef het bij 0-2.