De Boer: 'Ik moest het bij Ajax doen met Sana, Hoesen, Özbiliz en Ebecilio'

De Boer: 'Ik moest het bij Ajax doen met Sana, Hoesen, Özbiliz en Ebecilio'

17-12-2020 23:40 Laatste update: 18-12-2020 06:30
159

Het voetbal van Ajax onder Frank de Boer werd regelmatig saai genoemd. De bondscoach van het Nederlands elftal legt aan Voetbal International dat dat deels te maken heeft met de kwaliteit van de spelers. Na het vertrek van De Boer investeerde Ajax in duurdere spelers.

De Boer werd vier keer kampioen met Ajax, maar op de speelwijze was veel kritiek. Niet gek, zegt De Boer. "Het was een ander soort Ajax, in een andere tijd. Ik moest het doen met jongens zoals Tobias Sana, Danny Hoesen, Niklas Moisander, Aras Özbiliz, Lorenzo Ebecilio. Niets ten nadele van die gasten, maar je kunt het niet vergelijken met het niveau dat Ajax daar de laatste jaren heeft lopen", zegt De Boer.

Wedden

Meer odds

"En toch hebben we in die tijd Barcelona op de Barcelona-manier verslagen, wonnen we van Manchester City. Maar wat beklijft, is blijkbaar dat we alleen maar balletjes breed hebben gespeeld. En ik snap het aan de ene kant nog ook. Je bent namelijk altijd zo goed als je laatste wedstrijd", zegt De Boer.

De Boer herinnert zich eerder de mislukte kampioenswedstrijd bij De Graafschap dan het duel met FC Twente in 2011, waardoor Ajax sinds jaren weer kampioen werd. "Ik neem het mensen dus niet kwalijk, negatieve gedachten komen sowieso altijd als eerste bovendrijven. Dat we vier keer kampioen werden toen we elk dubbeltje moesten omdraaien, dat we financieel in feite weinig konden, dat we te maken hadden met ongelooflijk veel bestuurlijke onrust; het lijkt allemaal vergeten."

"Maar dat ik teleurgesteld in de spelersbus zit na die 1-1 tegen De Graafschap en de verloren titel is wel een beeld dat iedereen zich zo voor de geest haalt. En ik zelf ook, eigenlijk."