De Ligt één van de weinige lichtpuntjes: 'Blessure betekent problemen voor Pirlo'

De Ligt één van de weinige lichtpuntjes: 'Blessure betekent problemen voor Pirlo'

22-12-2020 23:28
70

Juventus kreeg dinsdagavond met 3-0 klop van Fiorentina en verloor Matthijs de Ligt aan een blessure. Er was dus sprake van een rampavond voor La Vecchia Signora en de Italiaanse media waren dan ook niet mals na afloop.

De meeste spelers van Juventus kregen onderuit de zak, maar De Ligt ontsprong de dans nog enigszins. Zo liet Calciomercato optekenen dat hij er niet goed uitzag bij de 1-0 van Dusan Vlahovic van La Viola, maar dat het voornamelijk aan Bonucci te wijten was dat die bal binnenviel. Het uitvallen van de stopper, die een 5.5 krijgt, wordt ook nog even aangehaald door de voetbalnieuwssite. Daarin wordt gesteld dat 'een serieuze blessure voor De Ligt problemen zijn voor trainer Andrea Pirlo'.

Wedden

Meer odds

Corriere dello Sport, een toonaangevende sportkrant uit Italië, was minder onder de indruk van de Nederlander. Volgens de rapporteur van dat medium zat De Ligt 'sensationeel ver verwijderd van zijn beste spel' en was niet alleen de 1-0, maar ook de 3-0 van Fiorentina op het conto van de voormalig Ajacied te schrijven. Hij krijgt een 4.5 van de Italiaanse krant.

Dat was niet de enige onvoldoende die de verdediger uit Abcoude moest incasseren, want ook Tuttomercatoweb schreef een 5 op voor De Ligt. 'Hij had tijd nodig om op te warmen, maar daar kreeg hij geen tijd voor', zo valt er te lezen. Ook zij zagen dat Bonucci meer schuld had aan de eerste tegengoal voor Juventus, maar 'De Ligt had zelf ook meer kunnen doen'.

Fansite Juventusnews24 (5.5) en Stadionews (6) zijn wel tevreden over de Nederlander, zeker als je het vergelijkt met zijn ploeggenoten. Op de supporterswebsite valt te lezen dat De Ligt na zijn 'missertje' bij de 1-0 van Vlahovic geen grote fouten meer maakte en dat hij daarom geen diepe onvoldoende verdient. Er wordt gevreesd voor een blessure.