Crisisclub Schalke presenteert vierde trainer van het seizoen: Op het rechte pad

Crisisclub Schalke presenteert vierde trainer van het seizoen: "Op het rechte pad"

27-12-2020 16:48
35

Schalke 04 is toe aan alweer zijn vierde (!) trainer van dit Bundesliga-seizoen. De 66-jarige Zwitser Christian Gross neemt het stokje over van Huub Stevens en heeft tot het einde van het seizoen getekend, hebben Die Königsblauen zondag bekendgemaakt.

Gross was in het verleden tien jaar lang trainer van FC Basel en heeft ook onder meer Grasshoppers, Tottenham Hotspur en VfB Stuttgart onder zijn hoede gehad. "Christian heeft zowel in Duitsland als in Engeland bewezen dat hij clubs door een moeizame tijd heen kan loodsen", verklaart Schalke-directeur Jochen Schneider zijn beslissing. "Hij zal ons weer op het rechte pad brengen, daarvan zijn wij overtuigd."

Schalke staat op het punt om het meest dramatische kalenderjaar uit zijn clubgeschiedenis af te sluiten. Die Königsblauen hebben al 29 (!) competitieduels op rij niet gewonnen en zijn met vier punten hekkensluiter in de Bundesliga. Met David Wagner en Manuel Baum zijn er al twee trainers gesneuveld. Clubicoon Stevens maakte speciaal voor de laatste wedstrijden van het jaar zijn comeback, maar Schalke verloor vlak voor Kerstmis de cruciale degradatiekraker tegen Arminia Bielefeld.