Willem II'er Kabangu over intensive care: 'Morfine, paar weken later pas wakker'

Willem II'er Kabangu over intensive care: 'Morfine, paar weken later pas wakker'

29-12-2020 21:22
27

De eerste seizoenshelft Elton Kabangu is volledig in het water gevallen: de Willem II-aanvaller heeft nog geen minuut gemaakt, als gevolg van een coronabesmetting aan het begin van de voorbereiding. Het had echter nog véél erger kunnen zijn, vertelt de 22-jarige Belg aan FOX Sports.

Kabangu lag enige tijd op de intensive care en vertelde al aan De Volkskrant dat het 'kantje boord' was. "Ik kan niet zoveel zeggen over het ziekenhuis, want ik ben niet altijd bewust en wakker geweest", blikt hij terug. "Ze hebben wat foto's getrokken van mijn longen. Het was een beetje beschadigd, ik had een soort van infectie, allemaal door corona. Toen werd ik meteen in het ziekenhuis gehouden, een soort morfine gekregen. En eigenlijk een paar weken later pas wakker geworden."

De in Kortrijk geboren aanvaller beseft dat hij geluk heeft gehad. "Dat ik het heb overleefd, daarvoor moet ik God bedanken. Ik denk niet dat ze dat in het ziekenhuis hadden verwacht. Want in eerste instantie zag het er niet zo goed uit", aldus Kabangu, die tijdens zijn tijd in het ziekenhuis meerdere infecties opliep. "Niet één infectie, maar een paar infecties. Op basis daarvan dachten ze: het ziet er niet goed uit."

Kabangu kan zich het moment waarop hij bijkwam nog goed herinneren. "Als je je moeder daar achter het glas ziet, helemaal in paniek... Dan zijn beelden die ik altijd in mijn hoofd zal hebben."