De Boer hoopt op halve finale voor Oranje: 'België is voor mij de favoriet'

De Boer hoopt op halve finale voor Oranje: 'België is voor mij de favoriet'

01-01-2021 19:30
138

Frank de Boer denkt dat Oranje een succesvol EK heeft als het de halve finale bereikt. De bondscoach van het Nederlands elftal schat zijn ploeg even hoog in als Engeland, Italië en Portugal.

Het EK had eigenlijk afgelopen zomer plaats moeten vinden met Ronald Koeman als bondscoach, maar door de uitbraak van het coronavirus vindt het evenement een jaar later plaats. De Boer zal daar als trainer debuteren op een eindtoernooi. "Gezien de krachtsverhoudingen in Europa zouden we het met het bereiken van een plaats in de halve finale heel goed doen", beschouwt de keuzeheer in gesprek met De Telegraaf alvast voor.

De Boer heeft duidelijk voor ogen wie komende zomer de favorieten zijn en aan welke landen Oranje zich zou moeten spiegelen. "België is voor mij de favoriet, met daarachter Frankrijk, Spanje en Duitsland", laat hij optekenen. "Wij zitten in het rijtje Engeland, Italië en Portugal, als we top zijn. Daarbij scheelt het of Virgil van Dijk erbij is. Hij is de beste verdediger van de wereld."