Gerbrands haalt uit: 'Dat was moment om op te komen voor PSV en spelersgroep'

Gerbrands haalt uit: 'Dat was moment om op te komen voor PSV en spelersgroep'

03-01-2021 16:31 Laatste update: 20:21
208

PSV-directeur Toon Gebrands kijkt terug op een veelbewogen 'coronaperiode' voor de club uit Eindhoven. De ploeg van trainer Roger Schmidt kreeg te maken met een ware coronagolf en de lege tribunes kosten PSV vele miljoenen euro's.

"We hebben een hele lastige periode gehad, er waren heel veel corona-uitbraken. De opstelling werd bedacht aan de hand van de testresultaten", begint Gerbrands aan tafel bij KRAAK van Omroep Brabant. De PSV-directeur liet in de media van zich horen en had graag gezien dat een aantal wedstrijden van PSV uit waren gesteld, maar hier ging de KNVB niet mee akkoord.

"Wij kregen vanuit de medische hoek te horen: dit kan écht niet meer", vervolgt Gerbrands. "Ook de dokter van de KNVB was het met ons eens. Dan wordt er bestuurlijk iets anders bedacht... Dat vond ik het moment om op te komen voor PSV en de spelersgroep. Ik zou het zo weer doen. Als je met dat soort bestuurlijke onzin te maken krijgt, dan ben ik er snel klaar mee."

Miljoenen
De gevolgen van de coronacrisis zijn voor PSV, net als voor veel andere Nederlandse ploegen, problematisch. Vooral het feit dat de tribunes leeg moeten blijven kost PSV miljoenen. "We hebben Europees alle wedstrijden gespeeld zonder publiek, dat kost miljoenen. We zitten met een probleem van tien à twaalf miljoen, dat moeten we echt nog oplossen. We hebben een aantal knoppen om aan te draaien. We gaan ervan uit dat we weer zwarte cijfers gaan schrijven."

Sportief gaat het PSV wél voor de wind, zo ziet ook Gerbrands. Op zondag 10 januari staat de kraker tegen Ajax op het programma, een eerste stap op weg naar het kampioenschap voor de club. "Dat is wel de bedoeling. Het is sowieso bijzonder dat wij na de winterstop nog op drie fronten meespelen. Dat is in mijn periode maar één keer gebeurd, dat is een vrij unieke situatie."