'Alsof je 7 jaar een relatie hebt en zegt: eerst met vier andere meisjes kijken'

'Alsof je 7 jaar een relatie hebt en zegt: eerst met vier andere meisjes kijken'

06-01-2021 23:28
138

FC Groningen-directeur Mark-Jan Fledderus heeft ook tegenover ESPN gereageerd op de contractsituatie van Remco Balk. Eerder op de dag werd duidelijk dat FC Groningen de aflopende verbintenis van de negentienjarige aanvaller niet langer wil verlengen.

De huidige nummer 6 van de Eredivisie had Balk al een aanbieding gedaan, maar trok deze weer in, liet Fledderus eerder op de dag al weten aan Voetbal International. Datzelfde medium bericht dat FC Utrecht en AZ de spits op het oog zouden hebben. Het kamp-Balk wilde dan ook eerst met andere clubs praten, maar die boodschap schoot bij Fledderus in het verkeerde keelgat. "We zijn al maanden met elkaar in gesprek", reageert hij voor de ESPN-microfoon. "We hebben steeds aangegeven dat we het vóór het einde van het jaar afgerond wilden hebben."

Volgens Fledderus zijn de besprekingen echter 'gerekt en gerekt' en bewust over de jaarwisseling heen getild door het kamp-Balk: na 1 januari hebben ze namelijk het recht om met andere clubs te praten. "Daar zijn we wel teleurgesteld over. Dat geeft het gevoel alsof je al zeven, acht jaar een relatie met iemand hebt en dat je zegt: ja, ik wil eerst nog met drie, vier andere meisjes kijken of dat leuker is. Dat voelt niet goed voor ons."

Voor Balk lijkt een lange tijd bij FC Groningen in mineur te krijgen. De aanvaller meldde zich in 2012 in de FC Groningen-opleiding en kwam sinds dit jaar tot tien officiële optredens in de hoofdmacht.