'Hopelijk worden mijn kwaliteiten dan óók gewaardeerd bij Oranje'

'Hopelijk worden mijn kwaliteiten dan óók gewaardeerd bij Oranje'

07-01-2021 07:55 Laatste update: 08:31
46

Wout Weghorst heeft een duidelijk doel voor ogen: hij wil deel uitmaken van de selectie van bondscoach Frank de Boer wanneer het Nederlands elftal aankomende zomer aan het EK begint. De aanvaller is overtuigd van zijn kwaliteiten.

De Wolfsburg-spits is dit seizoen in een geweldige vorm en wist in negentien officiële wedstrijden dertien doelpunten te maken. Een plek bij het Nederlands elftal leverde hem dat vooralsnog echter niet op. "Ik moet zó goed gaan presteren dat ze echt niet meer om me heen kunnen", stelt Weghorst in gesprek met Voetbal International.

De boomlange spits lijkt niet helemaal te begrijpen waarom hij de laatste tijd - hij maakte zijn laatste 'Oranje-minuten' meer dan een jaar geleden - niet in de plannen van Oranje voorkomt. Hij geeft aan altijd hard te blijven werken. "Hopelijk worden mijn kwaliteiten dan óók gewaardeerd bij het Nederlands elftal. Want ik ben ervan overtuigd dat ik iets kan toevoegen aan Oranje."

Weghorst was afgelopen zomer dichtbij een transfer naar Arsenal of Tottenham, maar zag een transfer op het laatste moment afketsen. Hij geeft aan dat de Premier League hem 'een geweldige competitie lijkt'.