'Perfecte timing' van Ajax voor Haller: 'Ik worstelde bij West Ham met het team'

'Perfecte timing' van Ajax voor Haller: 'Ik worstelde bij West Ham met het team'

08-01-2021 14:08
34

Sébastien Haller vindt niet dat de stap van West Ham United naar Ajax een achteruitgang is. De Frans-Ivoriaanse spits, die voor ruim 22 miljoen euro overkwam, denkt dat hij goed in het Amsterdamse systeem zal passen.

De voormalig aanvalsleider van FC Utrecht, waar hij ook al eens met Erik ten Hag samenwerkte, geeft aan dat de keuze voor Ajax niet heel moeilijk was. "Ik had ook niet veel andere opties", zegt hij op de persconferentie voorafgaand aan de topper tussen Ajax en PSV. "Ik zag ook een kans om titels te winnen en te werken met een trainer die ik al ken. Je kunt hier kampioen worden, in de Champions League spelen en op een andere manier spelen."

Voetballen in de Premier League was dan ook niet heilig voor Haller. "Ja, ik speelde dan wel in Engeland, maar soms moet je de goede balans vinden om goed te kunnen spelen en ook plezier te hebben in het voetbal. Ik denk dat mijn stijl beter bij Ajax past, want bij West Ham heb ik geworsteld met het team in het systeem. Dit was voor beide partijen beter en de timing was perfect. Dit is dus zeker geen stap terug."