Advocaat: 'Dit geeft aan wat wij kunnen doen en Ajax en PSV kunnen doen'

Advocaat: 'Dit geeft aan wat wij kunnen doen en Ajax en PSV kunnen doen'

08-01-2021 16:09
191

De transfer van Sébastien Haller naar Ajax geeft nog maar eens aan hoe de verhoudingen tussen bepaalde clubs liggen, zegt Feyenoord-trainer Dick Advocaat. Feyenoord is niet in staat om een spits van het kaliber Haller te halen. Ajax en PSV wel, aldus Advocaat.

Ajax legde Haller voor 22,5 miljoen euro vast. "Het geeft niet alleen de verhouding tussen Feyenoord en Ajax weer, maar PSV en Ajax zijn twee clubs die financieel ver boven de rest liggen", zegt Advocaat vrijdagmiddag op de persconferentie. "Dat wil niet zeggen dat een van de twee kampioen wordt, maar dit geeft wel aan wat wij kunnen doen en dat soort ploegen kan doen."

"Wij moeten spelers halen uit een bepaalde categorie. Ajax en PSV kunnen spelers halen die ze graag willen hebben", zegt Advocaat. "Wij moeten kijken naar wat er aanwezig is en wat het kost. Daar zit een heel groot verschil in."

"Ik denk dat Feyenoord wereldwijd groter is dan Ajax, maar er zit wel een verschil hoe je een club op een hoger niveau kan brengen. Dat heeft met geld te maken, helaas."