Blind blikt terug op bewogen voetbaljaar: 'Er zijn dagen dat ik het vergeet'

Blind blikt terug op bewogen voetbaljaar: 'Er zijn dagen dat ik het vergeet'

09-01-2021 08:00 Laatste update: 13:54
86

Daley Blind kijkt na het bewogen jaar 2020 extra uit naar het nieuwe voetbaljaar. De centrumverdediger van Ajax is enorm blij dat hij, na hartproblemen, weer kan doen wat hij het allerliefste doet: voetballen.

Blind kampte met een ontstoken hartspier en kreeg een ICD-kastje in zijn lichaam, dat eind 2019 ineens afging tijdens de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC. De verdediger blikt in gesprek met Algemeen Dagblad terug op de bewuste dag. "Dat doet natuurlijk iets met je, fysiek en mentaal. En het doet iets in de beeldvorming." Vaak hoorde Blind in de periode erna: 'waarom stop je niet met voetballen Daley, je hebt genoeg verdiend.’

Geld is voor Blind echter nooit een drijfveer geweest, geeft de 74-voudig international aan, die het spelletje zelf nog veel te leuk vindt. "Een groep voetballers is als een soort familie waar je elke dag bij bent. Ik weet nog wel, toen ik jong was zei ik: als ik 30 ben, is het wel mooi geweest. Maar toen ik 26 werd dacht ik: nou, nee hoor, ik ga straks zo lang mogelijk door."

En daar denkt Blind nog steeds zo over. "Ik ben er nog een aantal jaar. In de periode dat ik het heel moeilijk had, snakte ik juist naar het veld. Ik heb het mooiste beroep dat je kunt bedenken." Blind stelt dat hij goed kan leven met het ICD-kastje, maar hij houdt de verdediger wel bezig.

"Er zijn dagen dat ik het vergeet dat ik dit kastje heb. Zelfs ook al op wedstrijddagen. Ja, het zit er, maar ik heb er geen omkijken naar en kan gewoon alle dingen doen die jullie doen. Wat me is overkomen is niet niks, en het zit wel in mijn achterhoofd. Maar er waren tijden dat ik me er druk over maakte. Dat is niet meer zo", sluit Blind af.