LIVE-discussie: één wijziging bij PEC, één wijziging bij AZ tijdens broederstrijd

LIVE-discussie: één wijziging bij PEC, één wijziging bij AZ tijdens broederstrijd

09-01-2021 19:10
44

AZ begint na een rumoerige eerste seizoenshelft met frisse moed aan de herstart van de Eredivisie. Dat doet men in Zwolle: PEC en AZ trappen zaterdagavond om 20.00 uur af.

PEC verlichtte vlak voor Kerstmis zijn degradatiezorgen met een uitzege bij ADO Den Haag. In vergelijking met die wedstrijd staat er één nieuwe naam op het veld: Mustafa Saymak is weer beschikbaar en verdringt Reza Ghoochannejhad naar de bank. Aanvoerder Thomas Lam is ook terug in de selectie, maar valt opmerkelijk genoeg buiten de basis.

AZ kwam op Derde Kerstdag nog in actie tegen FC Utrecht. Bruno Martins Indi is weer terug na blessureleed en staat direct aan de aftrap: Hakon Evjen maakt plaats, waardoor Teun Koopmeiners van de verdediging naar het middenveld verhuist. Albert Gudmundsson zou op ramkoers liggen met zijn werkgever, maar de IJslander is door trainer Pascal Jansen wel opgenomen in de wedstrijdselectie. Een saillant detail is het treffen tussen de gebroeders Reijnders: Eliano start bij PEC, de twee jaar oudere Tijjani bij AZ.

De opstellingen
PEC Zwolle: Zetterer; Van Wermeskerken, Van Polen, Kersten, Paal; Clement, Strieder, Huiberts; E. Reijnders, Saymak, Van Duinen.
AZ: Bizot; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjö, T. Reijnders, Koopmeiners; Stengs, Boadu, Karlsson.