LIVE-discussie: tweetal is terug bij Utrecht, Groningen zonder steunpilaar

LIVE-discussie: tweetal is terug bij Utrecht, Groningen zonder steunpilaar

09-01-2021 19:55
49

FC Utrecht en FC Groningen willen allebei in de subtop van de Eredivisie staan, maar voorlopig is alleen de Trots van het Noorden daar terug te vinden. Zaak voor Utrecht om de thuiswedstrijd tegen die ploeg in winst om te zetten.

René Hake, die in de winterstop een vaste aanstelling kreeg als trainer van FC Utrecht, heeft voor het eerst dit seizoen een basisplaats ingeruimd voor Adrian Dalmau. De Spanjaard scoorde als invaller in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop en krijgt nu vanaf het begin de kans. Ook Willem Janssen staat voor het eerst sinds anderhalve maand weer in de basis bij FC Utrecht. De captain start als centrale verdediger.

Bij FC Groningen worden de vleugels bemand door Alessio da Cruz en Patrick Joosten. Zij zijn beiden hersteld van een blessure en kunnen hun posities rondom spits Jörgen Strand Larsen dus 'gewoon' weer innemen. Azor Matusiwa moet wel verstek laten gaan met een blessure. Ahmed El Messaoudi staat op zijn plaats. Ook Arjen Robben is voorlopig nog niet van de partij.

De opstellingen:

FC Utrecht: Oelschlägel; Van der Maarel, Janssen, Hoogma, Warmerdam; Ramselaar, Van Overeem, Gustafson; Kerk, Dalmau, Elia.

FC Groningen: Padt; Dankerlui, Dammers, Itakura, Van Hintum; El Messaoudi, Van Kaam, Gudmundsson; Da Cruz, Strand Larsen, Joosten.