'We hebben het twee jaar leuk gedaan in de Eredivisie, maar dat telt niet meer'

'We hebben het twee jaar leuk gedaan in de Eredivisie, maar dat telt niet meer'

12-01-2021 09:58 Laatste update: 10:32
20

De druk loopt op bij FC Emmen, voelt Michael de Leeuw. De club staat onderaan in de Eredivisie met zeven punten achter de veilige plekken. De Leeuw ziet in dat zijn club wedstrijden moet gaan winnen.

"Elke keer als we verliezen doet het pijn", zegt De Leeuw in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat is overal zo en dat merk je ook bij Emmen. We hebben het twee jaar hartstikke leuk gedaan in de Eredivisie, maar dat telt niet meer. Nu moeten we in die Eredivisie zien te blijven. Dat is het enige wat telt."

De Leeuw ziet in hoe belangrijk handhaving voor Emmen is. "De club wil graag doorgroeien. Dan is Eredivisie-voetbal gewoon nodig", stelt de routinier. "Maar nu staan we laatste en moeten we voorlopig een pas op de plaats maken.''

Dat Emmen sterker is dan de concurrentie, wil De Leeuw niet stellen. "Dat kan ik nu wel gaan zeggen, maar het gat met de nummer 16 ADO Den Haag is vijf punten. De concurrentie pakt wél punten. Het heeft dus geen zin om het over de sterkte van de selecties te hebben. Ik denk dat er een grote groep van clubs is, die redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Het is aan ons om bij die groep aan te haken. We spelen in januari nog tegen Heracles, ADO en Willem II, dus dit wordt een belangrijke maand."