Schöne over mogelijke terugkeer bij Ajax: 'Er is de nodige interesse'

Schöne over mogelijke terugkeer bij Ajax: 'Er is de nodige interesse'

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 om 11:24do 14-01-2021 om 11:24

Lasse Schöne is terug bij Ajax. Het doet de Deen veel dat de Ajax-supporters hem nooit vergeten zijn na zijn avontuur bij het Italiaanse Genoa. De middenvelder weet niet of zijn toekomst bij de Amsterdamse club ligt en wil geen overhaaste beslissingen nemen.

"Dat veel fans me graag terug zien bij Ajax en zo over me praten, vind ik echt geweldig", vertelt Schöne in een openhartig gesprek met Voetbal International. "Dat doet me veel, want ik ben anderhalf jaar weg bij de club. Iedereen weet ook wat Ajax voor mij betekent, en het is mooi om te horen dat dit andersom vanuit supporters ook leeft."

Of een terugkeer een reële optie is, durft Schöne niet te zeggen. Daar is hij naar eigen zeggen ook nog niet mee bezig. "Dat weet ik echt niet. Op dit moment is het heel mooi dat ik mee mag trainen, dat ik mijn conditie op peil kan houden en op hoog niveau kan meedraaien. Er is wel de nodige interesse, dus we gaan het allemaal rustig op een rijtje zetten. Geen overhaaste beslissingen nemen, vooral kijken wat voor ons als gezin en mezelf als speler het beste is."

EK
Schöne wilde zo snel mogelijk weer aan de bak na zijn vertrek met het oog op het EK van aankomende zomer. "Ik heb vijftig interlands gespeeld, en altijd met veel plezier en trots voor Denemarken gespeeld, dus het is logisch dat ik dolgraag het EK nog mee wil maken. Zeker omdat er ook in Kopenhagen wordt gespeeld. Maar dan moet ik in de komende maanden wel op een goed niveau actief zijn, dat is duidelijk. Ik ga er alles aan doen, en lukt het niet, dan niet. Eerst weer lekker het veld op, morgen bij Ajax. Ja, op dat vlak, kan je dat ook weer zien als thuiskomen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws