Swart blij met 'winnaar' Schöne bij Ajax: 'Een goede speler, als hij fit blijkt'

Swart blij met 'winnaar' Schöne bij Ajax: 'Een goede speler, als hij fit blijkt'

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 om 12:30do 14-01-2021 om 12:30

Laatste update: donderdag 14 januari 2021 om 12:32do 14-01-2021 om 12:32

Sjaak Swart is blij met de terugkeer van Lasse Schöne. Dat laat Mister Ajax in een eerste reactie weten aan VoetbalPrimeur. De Deense routinier (34) traint vanaf donderdag mee om fit te blijven.

Schöne besloot Ajax in de zomer van 2019 na zeven jaar te verlaten voor een Italiaans avontuur bij Genoa Dat werd geen onverdeeld succes: na een frustrerend halfjaar zonder wedstrijden maakten beide partijen vorige week een einde aan de samenwerking. Nu is hij terug bij Ajax.

"Het is heel goed dat hij gaat meetrainen om zich fit te houden", reageert Swart tegenover deze website. Schöne traint 'vrijblijvend' mee. Van een definitieve hereniging is nog geen sprake. "Ze moeten het even aankijken. Als hij fit is, zou Ajax hem tot het einde van het seizoen kunnen gebruiken. Hij is een routinier in een jong elftal heb je dat nodig. En hij is een winnaar. Het zou een goede speler zijn voor Ajax."

Swart verwacht dat Ajax-trainer Erik ten Hag wel weer een plekje weet te vinden voor Schöne. "Want Lasse weet natuurlijk wat hij moet doen. Het is een goede gozer. Of hij nog mee kan bij Ajax, weet ik niet. Ik heb hem een jaar niet gezien bij Genoa."

Schöne gaat de komende weken nadenken over zijn toekomst. Door zijn transfervrije status hoeft hij niet voor het einde van de winterse transferperiode (31 januari) bij een nieuwe club te tekenen.

(Ruben Winkels/VoetbalPrimeur)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Ajax Schöne een contract aanbieden?

(2941 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws