Heerenveen komt goed weg met gelijkspel tegen RKC Waalwijk

14-01-2021 20:37
38

SC Heerenveen heeft voor de negende keer op rij een wedstrijd niet weten te winnen. Op eigen veld kwamen de Friezen niet verder dan 1-1 tegen RKC Waalwijk. De laatste zege dateert van 1 november 2019.

Heerenveen trok de voorsprong in een aantrekkelijke openingsfase naar zich toe door Henk Veerman, die na zeven minuten doel trof op aangeven van Joey Veerman. Kansloos was RKC niet. Sterker nog, de grootste kansen waren voor de ploeg van Fred Grim. Richard van der Venne stuitte op Erwin Mulder en Finn Stokkers schoot even later naast. Niet veel later hield Kostas Lamprou een inzet van Veerman tegen.

De wedstrijd kon in de tweede helft alle kanten op. RKC kreeg na een klein uur loon naar werken met de gelijkmaker van Van der Venne, die in de eerste helft al dicht bij een goal was. De voorzet kwam op links van Thierry Lutonda. Na een dubbele wissel bij beide ploegen (onder meer Siem de Jong kwam het veld in), golfde het spel op en neer. Mitchell van Bergen speelde een mogelijkheid niet goed uit en Benjamin Nygren schoot vervolgens naast.

RKC was in de slotafse nog het dichtste bij de overwinning. Van der Venne miste, Anas Tahiri schoot naast en Vitalie Damascan raakte de buitenkant van de paal. RKC schiet met het puntje weinig op en blijft vijftiende, Heerenveen blijft steken op plaats negen.