Buijs heeft slechte mededeling voor Balk: 'Dat heb ik hem ook verteld'

Buijs heeft slechte mededeling voor Balk: 'Dat heb ik hem ook verteld'

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 07:42vr 15-01-2021 om 07:42

Laatste update: vrijdag 15 januari 2021 om 07:47vr 15-01-2021 om 07:47

Remco Balk zorgt voor spanning bij FC Groningen. De jonge aanvaller stuurt aan op een vertrek bij De Trots van het Noorden en trainer Danny Buijs geeft eerlijk toe dat hij de voorkeur zal geven aan andere spelers bij een 'gelijkwaardige situatie'.

Alles lijkt erop te wijzen dat Balk na dit seizoen aansluit bij FC Utrecht. Voetbal International meldde eerder deze week al een akkoord tussen Balk en de club uit de Domstad. Het zorgt voor frustratie bij Buijs, die wel een beroep blijft doen op de aanvaller. "Als ik vind dat ik hem nodig heb, zal ik hem nog steeds opstellen", geeft hij aan in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Maar als er sprake is van gelijkwaardigheid met andere spelers, die een langere toekomst bij de club hebben, kies ik voor die jongens. Dat heb ik hem ook verteld."

Groningen bood Balk vorig jaar een nieuw contract aan, maar de aanvaller wachtte erg lang met het nemen van een beslissing. Dat was tegen het zere been van technisch directeur Mark-Jan Fledderus, die de aanbieding weer introk. "We hebben de deur niet dichtgesmeten voor Remco. Maar de kier waarop die staat, is heel smal", liet hij toen weten.

Balk zat tijdens de 2-3 overwinning van Groningen op bezoek bij Willem II negentig minuten op de bank.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws