Kuitblessure speelt door Schalke 04 begeerde Huntelaar parten: geen Klassieker

Kuitblessure speelt door Schalke 04 begeerde Huntelaar parten: geen Klassieker

17-01-2021 15:46 Laatste update: 16:08
41

Een afwezige in de wedstrijdselectie van Ajax: Klaas-Jan Huntelaar ontbreekt en zal in De Klassieker tegen Feyenoord niet in actie komen. De spits, die begeerd wordt door Schalke 04, heeft last van een kuitblessure.

Sébastien Haller start zondagmiddag in de basis bij Ajax en Brian Brobbey zit als reservespits op de bank. Huntelaar heeft teveel last van een kuitblessure. The Hunter lijkt daarnaast op weg naar Schalke 04.

Huntelaar gaf na de wedstrijd tegen FC Twente van afgelopen donderdag al aan dat hij een transfer naar Schalke niet uit wil sluiten. "Je kunt niet alles van tevoren precies afwegen. Het is lastig, voor alles spreekt wat. Schalke is in de problemen (voorlaatste in de Bundesliga, red.), iets meer een gevoelskeuze wat dat betreft. Ajax is wat stabieler, misschien een mooier einde. Maar die anderen hebben me misschien wat harder nodig."

BILD meldde zondagochtend dat Ajax en Schalke de transfer na De Klassieker officieel gaan maken. Daarmee zou Huntelaar terugkeren naar zijn oude liefde, waar hij tussen 2010 en 2017 al actief was.