Roda zet talenten van FC Utrecht opzij en meldt zich in strijd om play-offtickets

24-01-2021 21:52
17

Roda JC heeft een overwinning geboekt op de talenten van FC Utrecht. De Limburgers speelden geen bijzonder goede wedstrijd, maar trokken wel aan het langste eind: 2-1.

Roda JC - Jong FC Utrecht 2-1
De gasten uit de Domstad namen de regie in handen en hadden na 19 minuten de voorsprong te pakken. Jeredy Hilterman prikte raak en maakte daarmee de verdiende 0-1, maar dat liet Roda wel wakker schrikken. De Koempelclub kwam nog voor rust op 1-1 via Erik Falkenburg en besliste in minuut 59 de wedstrijd. Patrick Pflücke schoot raak in een fase waarin juist Jong Utrecht de boventoon voerde en daarmee draaide de Duitser het verzet van de gasten de nek om.

Roda kon de punten uitstekend gebruiken in de strijd om een play-offticket. De Kerkradenaren staan nu negende en kijken tegen een achterstand van drie punten aan op Telstar, dat achtste staat en voorlopig de laatste play-offplek bezet. Jong Utrecht had met een zege in het linkerrijtje terecht kunnen komen, maar is nu de nummer veertien.