'Ik snapte het als Ziyech de bal niet meer naar mij wilde spelen'

'Ik snapte het als Ziyech de bal niet meer naar mij wilde spelen'

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 12:28wo 27-01-2021 om 12:28

Jeroen van der Lely is blij met zijn nieuwe leven. Een jaar geleden ruilde het voormalige toptalent van FC Twente het profvoetbal in voor een studie literatuurwetenschap. Het is een bevrijding, vertelt hij in een uitgebreid interview met de Volkskrant.

Van der Lely zette vorig jaar op 23-jarige leeftijd een punt achter zijn voetbalcarrière. "Profvoetballer zijn is de jongensdroom van heel veel mensen, maar voor slechts een aantal weggelegd. Het betaalt enorm goed. Maar die mensen weten niet hoe ik aanhikte tegen wedstrijden spelen, tegen trainingen zelf", vertelt de oud-voetballer.

"De topsportwereld is supercompetitief. Een coach, medespeler of supporter kan niet denken: och hij doet toch zijn best. Zo werkt topsport niet", weet Van der Lely, die bang was om fouten te maken. "Dan laat je toch je hele ploeg, een hele club in de steek. Met Twente ging het steeds slechter. We degradeerden, ik voelde me daar verantwoordelijk voor. Ik denk veel over dingen na, dat helpt me bij deze studie. Als topsporter moet je vooral doen."

Een reserverol bij Twente vond Van der Lely niet eens erg. "Ik haalde mezelf best ver naar beneden. Ik snapte het als Hakim Ziyech de bal niet meer naar mij wilde spelen. Misschien was dat helemaal niet zo, maakte ik mezelf dat alleen maar wijs."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws