VP's Elftal van de Week: geen plek voor top-vijf door Griekse en Friese shows

VP's Elftal van de Week: geen plek voor top-vijf door Griekse en Friese shows

Gepubliceerd: vrijdag 29 januari 2021 om 10:00vr 29-01-2021 om 10:00

Laatste update: vrijdag 29 januari 2021 om 10:34vr 29-01-2021 om 10:34

De meest opvallende wapenfeiten van deze midweekse Eredivisie-speelronde? De vier goals van Giorgos Giakoumakis tijdens VVV-Venlo - Vitesse en de 3-0 oorwassing die Feyenoord tegen sc Heerenveen kreeg natuurlijk. Het is dus niet geheel verrassend dat Giakoumakis in ons Elftal van de Week staat en dat Heerenveen met drie vertegenwoordigers hofleverancier is. Voor de top-vijf van de Eredivisie – Ajax, PSV, Vitesse, AZ en Feyenoord – is overigens geen plek in dit elftal.

Jorn Brondeel (Willem II)
Dat Ajax in de slotminuten alsnog een gelijkspel tegen Willem II af kon wenden, was vooral voor Brondeel zuur. De 27-jarige Belg keepte een dijk van een wedstrijd in de Johan Cruijff Arena. Hoogtepunt van de avond was zijn miraculeuze save op een kopbal van Sébastien Haller.

Lucas Schoofs (Heracles Almelo)
Eén van de meest onopvallende spelers in de Eredivisie. Tegen PEC Zwolle wist Schoofs echter de schijnwerpers te halen. In de eerste minuut voor rust kwam hij al tot scoren, in de laatste minuut voor rust verzorgde hij een assist op Delano Burgzorg. Met die schitterende splijtende pass stelde hij zijn uitverkiezing in ons Elftal van de Week veilig.

Ko Itakura (FC Groningen)
Hij is nu nog een vaste gast in ons wekelijkse lijstje, maar het lijkt erop dat Itakura's afscheidstournee in de Eredivisie al is begonnen. De Japanse Manchester City-huurling maakt week na week grote indruk in het shirt van FC Groningen. Waarschijnlijk mag hij het volgend seizoen op een hoger niveau dan de Eredivisie proberen.

Gabriel Gudmundsson (FC Groningen)
De 21-jarige Zweed is door trainer Danny Buijs twee linies teruggezet en is de laatste weken de linksback van FC Groningen. En dat gaat hem bepaald niet onaardig af. Tegen ADO Den Haag pakte hij uit met een keurige assist op Jörgen Strand Larsen, nummer vier alweer in anderhalve maand tijd.

Zinédine Machach (VVV-Venlo)
De Frans-Marokkaanse hofleverancier van de Griekse doelpuntenkoning – hem komen we uiteraard verder in dit overzicht tegen – in De Koel. Giakoumakis maakte voor rust al een zuivere hattrick: Machach was tot drie keer toe de aangever. Uiteraard gaat alle aandacht uit naar zijn Griekse collega, maar ook de fijnbesnaarde Machach is een aanwinst voor de Eredivisie.

Joey Veerman (sc Heerenveen)
"Ik heb ook een paar weken minder gespeeld, dus we moeten nu niet gelijk de slingers ophangen", liet hij na de 3-0 zege op Feyenoord weten. Feit is echter dat Veerman – die ook niet ontkwam aan de Friese malaise van de voorbije maanden – weer eens liet zien hoe goed hij kan voetballen. De Volendammer kreeg van Feyenoord alle ruimte en strafte dat genadeloos af. En dus laaien de speculaties over zijn toekomst weer op: maakt Veerman na dit seizoen een stap hogerop?

Tibor Halilovic (sc Heerenveen)
Minder opvallend dan zijn Volendamse collega, maar minstens zo belangrijk voor de Friezen. De Kroatische winteraanwinst heerste samen met Veerman, Siem de Jong en Rodney Kongolo op het middenveld en zorgde ervoor dat Heerenveen over Feyenoord heen kon walsen. Rijeka mocht anderhalf miljoen euro uit Friesland bijschrijven: als de eerste voortekenen niet bedriegen, is het een verstandige investering voor Feyenoord.

Mats Seuntjens (Fortuna Sittard)
Collega Sebastian Polter was geschorst voor het uitduel met RKC Waalwijk. Seuntjens – die dit seizoen al overal voorin en op het middenveld heeft gespeeld – nam de honneurs waar en deed dat naar behoren. De Bredanaar maakte zelf de 0-1, leidde de 0-2 van Lisandro Semedo in en boekte een cruciale overwinning met Fortuna. En dus mocht er gedanst worden in huize Seuntjens.

Sander van de Streek (FC Urecht)
Nog een gelegenheidsspits die beslissend was voor zijn ploeg. De kilometervreter uit Barneveld kreeg in het uitduel met AZ de voorkeur boven Adrián Dalmau en beschaamde het vertrouwen van trainer René Hake niet. Dankzij een magnifiek afstandsschot van Van de Streek nam FC Utrecht de volle buit mee uit Alkmaar.

Giorgos Giakoumakis (VVV-Venlo)
Wij zijn inmiddels door onze superlatieven heen. Tweede vierklapper in één maand tijd, twintig goals na negentien speelrondes... Waar gaat dit eindigen? Credits voor VVV-directeur Stan Valckx, die twee ton neer durfde te leggen voor een onbekende Griekse spits, die vorig seizoen nog in Polen voetbalde.

Mitchell van Bergen (sc Heerenveen)
Als hij het op zijn heupen heeft, is het genieten geblazen van de klassieke buitenspeler uit Oss. We hadden de laatste weken weinig van hem vernomen, maar ook Van Bergen liet tijdens Heerenveen-Feyenoord weer eens zien dat hij er was. Zijn doelpunt was een passende beloning voor een uitstekend optreden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie vond jij de grote uitblinker van speelronde 19?

Jorn Brondeel
5%
Lucas Schoofs
4%
Ko Itakura
9%
Gabriel Gudmundsson
3%
Zinédine Machach
2%
Joey Veerman
13%
Tibor Halilovic
4%
Mats Seuntjens
2%
Sander van de Streek
5%
Giorgos Giakoumakis
53%
Mitchell van Bergen
1%
(936 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws