Kuyt kiest voor vertrek bij Feyenoord: Daarin volg ik mijn gevoel

Kuyt kiest voor vertrek bij Feyenoord: "Daarin volg ik mijn gevoel"

02-02-2021 11:05 Laatste update: 11:14
185

Dirk Kuyt en Feyenoord gaan per direct uit elkaar. De oud-international wil zich elders ontwikkelen als trainer en heeft zijn contract 'in onderling overleg' beëindigd.

Feyenoord meldt dat technisch Frank Arnesen graag in zee was gegaan met Kuyt, maar de oud-aanvoerder heeft de clubleiding laten weten dat het 'beter is voor zijn ontwikkeling om een ander pad te volgen'.

Kuyt (40) nam in 2017 met het landskampioen afscheid als voetballer en was twee jaar trainer binnen de jeugdopleiding van Feyenoord. Ook keek hij mee op vele andere plekken binnen de organisatie. Nu wil hij ook buiten Feyenoord kilometers maken.

"Iedereen weet wat Feyenoord voor mij betekent en ik heb ontzettend veel ervaring kunnen opdoen bij de club de afgelopen jaren", reageert Kuyt op de clubsite. "Ik weet dat onze wegen ooit weer gaan kruisen, maar voor nu vind ik het belangrijk om mijn pad juist elders te vervolgen. Daarin volg ik mijn gevoel."

Arnesen respecteert die keuze. "Als mens en als trainer heb ik Dirk heel hoog zitten. Dirk heeft besloten zijn eigen weg te volgen en dat is zijn goed recht. We wensen hem alle succes bij de volgende stap in zijn loopbaan. En wie weet komen wegen ooit weer samen waar ze nu scheiden."