Koeman reageert eerlijk op Engelse vragen over Messi: Ik ben er niet zeker van

Koeman reageert eerlijk op Engelse vragen over Messi: "Ik ben er niet zeker van"

02-02-2021 11:46
25

Ronald Koeman heeft zich in een interview met The Athletic uitgelaten over de toekomst van Lionel Messi. Om de Argentijn is de laatste dagen weer veel te doen.

De Spaanse krant El Mundo publiceerde zondag het supercontract dat Messi in 2017 tekende bij Barcelona. In vier seizoenen verdient hij ruim 555 miljoen euro. De contractdetails zijn gelekt met 'kwade bedoelingen', zei Koeman al.

De vraag of Messi volgend seizoen nog speler van Barcelona is, is dan ook gelegitimeerd. Helemaal nu zijn contract afloopt. "Ik ben er niet zeker van", antwoordt Koeman tegenover The Athletic. "Natuurlijk ben ik wel hoopvol, want hij is een geweldige speler en hij wint nog steeds wedstrijden voor ons."

"Het is een genot om zijn coach te zijn. Als je kijkt naar de kwaliteit die hij elke dag laat zien op de training, dat is bijzonder. Hij is als jochie naar Barcelona gekomen. Ik kan me niet voorstellen dat Messi in een ander shirt dan dat van Barcelona gaat spelen."

Koeman erkent dat Messi boos was over 'sommige situaties binnen Barça'. "En hij was niet blij dat hij onderdeel was van het team dan met 8-2 verloor van Bayern München. Hij was kwaad en wilde de club verlaten, maar ik ben voor het seizoen bij hem langsgegaan en hij was heel enthousiast over de plannen."