Update: Huntelaar en Kluivert missen treffen tussen Schalke en Leipzig

Update: Huntelaar en Kluivert missen treffen tussen Schalke en Leipzig

05-02-2021 23:11 Laatste update: 06-02-2021 14:59
15

De terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar bij Schalke 04 is vooralsnog geen succes. De ervaren spits heeft pas tien minuten mee kunnen spelen en moest de overige wedstrijden aan zich voorbij laten gaan door een kuitblessure.

Die kwetsuur speelt hem nog steeds parten, want het is onduidelijk of Huntelaar de competitiewedstrijd tegen RB Leipzig van zaterdagmiddag kan halen. The Hunter ontbrak woensdag in het bekertreffen met VfL Wolfsburg (1-0 nederlaag) ook al, maar toen bestond nog de hoop dat hij in het weekend wel kon spelen.

Dat lijkt nu niet te gaan gebeuren, al houdt trainer Christian Gross nog een slag om de arm. Hij hoopt dat de Achterhoeker in ieder geval fit genoeg is om op de bank plaats te nemen. "We willen geen risico's met hem nemen", laat de oefenmeester weten op de clubsite. "Ik hoop alleen wel dat hij nog op de bank kan zitten."

Schalke is de troosteloze hekkensluiter van de Bundesliga. De achterstand op Arminia Bielefeld, dat zestiende is en daarmee op een positie staat die aan het einde van de rit play-offvoetbal betekent, bedraagt negen punten.

Update: Klaas-Jan Huntelaar ontbreekt zaterdagmiddag ook het Bundesliga-duel van Schalke 04 met RB Leipzig. De routinier kampt nog steeds met kuitklachten. Leipzig moet het stellen zonder Justin Kluivrt, die een enkelblessure heeft.