Advocaat pareert Van Hooijdonk: 'Het interesseert me geen bal'

Advocaat pareert Van Hooijdonk: 'Het interesseert me geen bal'

06-02-2021 08:28
41

Dick Advocaat kan weinig met de kritiek van Pierre van Hooijdonk, die hem 'old school' noemde. De trainer van Feyenoord zou bijvoorbeeld nauwelijks met videoanalyses werken.

"Ze moeten maar zeggen wat ze willen, het interesseert me geen bal", zegt Advocaat op de persconferentie, in aanloop naar het Eredivisie-duel bij FC Groningen van zondag. "Het interesseert mij ook niet of het nu wel of niet leeft. Ik doe zoals ik het al honderd jaar doe, en dat is redelijk succesvol geweest."

De Kleine Generaal snapt niet goed waar de opmerking van Van Hooijdonk vandaan komt. "Natuurlijk zijn er analyses. Voor iedere wedstrijd zie je de video voorbij komen voor balbezit en balverlies. John de Wolf laat iedere week aan de achterhoede zien wat ze goed en wat ze fout doen. Maar nu met onze vriend erbij (Koen Stam, red.), die is daar wat meer in gespecialiseerd. Die kan het misschien nog wat extremer doen."

Linssen
Advocaat geeft ook aan dat Bryan Linssen weer in de spits staat, mocht het treffen in Groningen doorgaan. Dat wil niet zeggen dat de Limburger, die scoorde tegen PSV, de concurrentiestrijd met Nicolai Jörgensen en Lucas Pratto in zijn voordeel heeft beslist. "Ik kijk alleen maar naar de eerstvolgende wedstrijd."