'Laten we hopen dat Ajax tegen FC Utrecht in april gespeeld kan worden'

'Laten we hopen dat Ajax tegen FC Utrecht in april gespeeld kan worden'

06-02-2021 23:19
71

De KNVB hoopt dat de Eredivisiewedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht, die eigenlijk zondagmiddag gespeeld had moeten worden, ergens in april wordt ingehaald. Dat zou betekenen dat de Amsterdammers nog in Europa actief zijn.

De KNVB moet alle afgelaste wedstrijden opnieuw inplannen en kan dat doen op avonden waarop Europees gevoetbald wordt. Dat zou problematisch kunnen worden voor Ajax – FC Utrecht. "Er is in de derde week van april nog midweeks ruimte", laat manager competitiezaken Jan Bluyssen weten aan het Algemeen Dagblad. "Laten we hopen dat Ajax tegen FC Utrecht dan gespeeld wordt. Want dan zit Ajax nog in de Europa League en dat is goed voor het Nederlandse voetbal."

Wedden

Meer odds

Dat ook een wedstrijd in de Johan Cruijff Arena afgelast werd, ondanks dat dat stadion een dak heeft, vindt Bluyssen logisch. "Zelfs als er geen fans welkom zijn, dan moeten er nog altijd wel 350 mensen naar die wedstrijd. Ik heb het dan bijvoorbeeld over productiemedewerkers van televisie, journalisten, stewards en agenten. Wij als KNVB nemen ook voor die mensen onze verantwoordelijkheid. Dat lijkt me duidelijk."

Even dacht de KNVB nog dat de wedstrijd in Amsterdam wél door kon gaan. "Bij code rood en de huidige situatie met corona zitten veel mensen thuis", vertelt Bluyssen. "Wat is dan lekkerder dan een leuk potje voetbal onder een dicht dak van de ArenA? De teams van Ajax en FC Utrecht konden we zaterdag in een hotel onderbrengen. Maar zo werkt het toch niet."