Jol rondt na El Khayati-deal ADO-klus af: 'Geheel belangeloos, heel bijzonder'

Jol rondt na El Khayati-deal ADO-klus af: 'Geheel belangeloos, heel bijzonder'

09-02-2021 16:23 Laatste update: 16:42
36

ADO Den Haag heeft dinsdagmiddag nieuws over Martin Jol gedeeld. De oud-trainer van onder meer RKC Waalwijk, Tottenham Hotspur, Hamburger SV en Ajax fungeerde de afgelopen maanden als Hoofd van het Technisch Hart, maar gaat nu een andere functie vervullen.

De terugkeer van Nasser El Khayati is Jols laatste wapenfeit in die functie, meldt ADO Den Haag: volgens de nummer zeventien van de Eredivisie is zijn klus in het Technisch Hart nu afgerond. 'In driekwart jaar heeft de Haagse oud-speler onder meer de jeugdopleiding en scouting van ADO Den Haag opnieuw ingericht', schrijft de Residentieclub in zijn persbericht. 'Wat betreft de selectie van de hoofdmacht was het een bewogen periode, maar ondanks de financiële situatie van de club heeft de ervaren trainer Ruud Brood nu een strijdbare mix van talent en ervaring tot zijn beschikking.'

Wedden

Meer odds

ADO gaat nu op zoek naar een technisch manager, terwijl Jol zich met andere werkzaamheden bezig zal houden. 'De 65-jarige Hagenaar gaat zich vanuit de club sterk maken voor het realiseren van een gezamenlijke topsportlocatie voor het eerste elftal, de jeugd en de dames in het Zuiderpark', beschrijft de club Jols nieuwe functie. "Mijn focus ligt nu breder, maar ik blijf uiteraard beschikbaar om Mohammed Hamdi en Ruud Brood waar nodig met raad en daad terzijde te staan. Want vanzelfsprekend is en blijft ADO Den Haag mijn club, ook al ga ik de verrichtingen nu op wat meer afstand volgen", reageert de hoofdrolspeler.

Algemeen directeur Hamdi is Jol dankbaar voor diens inspanningen. "En dat geheel belangeloos, iets wat bijzonder is in deze tijd. Mijn samenwerking met Martin als hoofd van het Technisch Hart was intensief, inspirerend en leerzaam", aldus Hamdi, die de toekomst van ADO met vertrouwen tegemoet ziet. "We geloven erin dat de spelersgroep inmiddels ADO Den Haag-waardig is. Daarnaast is de jeugdopleiding klaar voor de toekomst."