PSV mist stortvloed aan kansen en krijgt Haagse deksel toch nog op de neus

13-02-2021 18:27
309

PSV heeft de achterstand op koploper Ajax niet kunnen verkleinen tot een punt. De Eindhovenaren misten in de uitwedstrijd bij ADO Den Haag ontzettend veel kansen en moesten in blessuretijd de 2-2 van Michiel Kramer incasseren.

PSV begon furieus aan de uitwedstrijd in de Hofstad en had binnen tien minuten al twee keer kunnen scoren. Dat bleek een voorbode van een eerste helft waarin de Eindhovenaren kans op kans stapelden, maar iedere keer op Martin Fraisl stuitten. De keeper van ADO had een antwoord op iedere inzet en had ook nog eens geluk toen Philipp Max een strafschop miste. Al die mislukkingen dreven PSV tot wanhoop.

Dat gevoel werd alleen nog maar versterkt toen de Hagenezen na een klein half uur voetballen uit het niets ook nog eens op voorsprong kwamen. Bobby Adekanye werd niet aangepakt door de verdediging van PSV en Timo Baumgartl in het bijzonder, waarna hij zo door kon lopen en de bal vanaf de rand van het strafschopgebied achter Yvon Mvogo kon werken: 1-0.

Dat doelpunt deed de verhoudingen in Den Haag totaal geen recht aan, maar pijnlijk was het wel voor PSV. De ploeg was veel beter en kon niet scoren, maar omdat ADO dat wel deed moest het ook nog eens in de achtervolging. Na rust viel de goal alsnog. Donyell Malen dreigde met een schot, verraste Fraisl vervolgens met een vinnige poging in de korte hoek en zette daarmee de 1-1 op zijn naam.

Daarmee veranderde er niets aan het spelbeeld. PSV zette aan en dacht net na de gelijkmaker ook op voorsprong te komen, ware het niet dat Max zijn volledig vrijstaande ploeggenoot niet aan wist te spelen. Met Mohamed Ihattaren na ruim een uur spelen in de ploeg probeerden de Eindhovenaren een tweede bres te slaan in de Haagse defensie.

Een kwartier voor tijd lukte dat dan toch. Jamal Amofa, verdediger van ADO, blunderde en bood Malen de kans om de 1-2 aan te tekenen. Dat liet de spits van PSV zich geen twee keer zeggen: hij prikte binnen en bezorgde de nummer twee van de Eredivisie dan toch de verlossende voorsprong. Vervolgens raakte Malen ook nog twee keer de lat en werd een goal afgekeurd wegens buitenspel.

De Residentieclub kwam dus ontzettend goed weg en hield zichzelf in leven, waarna het in blessuretijd ijskoud toesloeg. Michiel Kramer trof doel met een omhaal in de derde minuut van de blessuretijd en bezorgde het armzalige ADO daarmee toch nog een punt. PSV nadert Ajax daardoor tot op drie punten, maar heeft nu wel twee wedstrijden meer gespeeld dan de rivaal uit Amsterdam.