PSV is 'door excuses heen': 'Maar nadenken over ontslag zou absurd zijn'

PSV is 'door excuses heen': 'Maar nadenken over ontslag zou absurd zijn'

14-02-2021 11:12
209

PSV had zaterdag veel pech tijdens het 2-2 gelijkspel tegen ADO Den Haag, maar trainer Roger Schmidt is door zijn excuses heen. Dat stelt het Eindhovens Dagblad in een kritische analyse, al is een ontslag van de Duitser nog niet aan de orde.

'Hoewel het in de nationale topduels dit seizoen niet is gelukt, won PSV nog wel 10 van de laatste 15 wedstrijden. Onvoldoende, maar geen serie op basis waarvan een wegzending van de trainer aan de orde kan zijn', schrijft clubwatcher Rik Elfrink. 'Daar überhaupt over nadenken, zou na de wedstrijd van zaterdagavond ook absurd zijn. PSV speelde ADO compleet overhoop en zou deze wedstrijd normaal gesproken 994 van de 1000 keer gewonnen hebben.'

Tegelijkertijd moet Schmidt wel kritisch naar zichzelf en zijn speelwijze kijken. Zo blijft zijn wisselbeleid vragen oproepen. 'Het is de vraag of Schmidt soms niet té voorzichtig is. Zijn houding kan weliswaar schade voorkomen en het is lastig oordelen zonder alle medische en fysieke data van de trainer. Toch oogt het soms gek wat er gebeurt.' Zo mocht Timo Baumgartl beginnen in Den Haag, maar hij verzuimde in te grijpen bij de openingstreffer.

Ook enkele basisspelers haalden echter niet hun niveau, vervolgt het ED. 'Kort voor tijd verloor Olivier Boscagli een kopduel, maaide Jordan Teze langs de bal en had Yvon Mvogo geen antwoord op een spectaculaire omhaal van Michiel Kramer. De goalie mag worden beoordeeld op de paar momenten dat hij er in zo'n wedstrijd moet staan. Tegen RKC deed hij dat een paar weken geleden nog uitstekend, maar Mvogo heeft het ritme van een topkeeper nog niet te pakken en voedt soms de twijfel.'

Volgens het ED is PSV toe aan automatismen en wordt intern gehoopt dat de terugkeer van Mario Götze en Cody Gakpo een deel van de problemen oplost.