Voorspelling: Ajax met overmacht kampioen, ADO degradeert met FC Emmen

Voorspelling: Ajax met overmacht kampioen, ADO degradeert met FC Emmen

16-02-2021 13:54
96

Ajax wordt met overmacht kampioen van Nederland. Dat voorspelt het Zwitserse onderzoeksbureau CIES Football Observatory. Voor ADO Den Haag én Feyenoord ziet het er minder goed uit.

Ajax koestert een voorsprong van zes punten op achtervolger PSV en heeft nog een wedstrijd tegen FC Utrecht tegoed. Volgens de voorspellingen van het CIES, dat zich baseert op onder meer het aantal schoten op doel, tegengoals, balbezit en passes op de helft van de tegenstander, eindigen de Amsterdammers op 86 punten, ruim meer dan PSV. AZ wordt derde, terwijl Vitesse nog voor nummer vijf Feyenoord eindigt. ADO en Emmen degraderen.

Veelbelovend nieuws is er voor Internazionale: de Scudetto gaat voor het eerst sinds 2010 naar Milaan, voorspelt het CIES. AC Milan en uittredend kampioen Juventus volgen op plek twee en drie. In Engeland zou de titel naar Manchester City gaan. De voorspelde kloof met runner-up Manchester United is met veertien punten aanzienlijk. Titelverdediger Liverpool zou als derde eindigen, voor Chelsea en Leicester City. Voor Tottenham (negende) en Arsenal (elfde) ziet het er slechter uit.

In Spanje ligt Atlético Madrid op koers om FC Barcelona en Real Madrid van de titel te houden. Bayern München blijft ondertussen de beste van Duitsland en in Frankrijk gaat Memphis Depay, als de voorspellingen kloppen, met een landstitel afsluiten bij Olympique Lyon, nipt voor Paris Saint-Germain.