'Ik werd afgewezen door PSV, maar na twee trainingen wel aangenomen bij Ajax'

'Ik werd afgewezen door PSV, maar na twee trainingen wel aangenomen bij Ajax'

16-02-2021 18:51 Laatste update: 20:14
154

Het scheelde niet veel of Devyne Rensch had bij PSV gespeeld. De verdediger, die dit seizoen doorbreekt bij Ajax, mocht op stage komen in Eindhoven en werd vervolgens afgewezen.

De 18-jarige verdediger krijgt steeds vaker de kans van Ajax-trainer Erik ten Hag, maar het had niet veel gescheeld of PSV had over zijn diensten kunnen beschikken. De Eindhovenaren vonden Rensch echter niet goed genoeg. "Ik liep eerst stage bij PSV", vertelt hij tegenover ESPN. "Daar was ik afgevallen en daarna mocht ik vijf keer meetrainen bij Ajax."

De Amsterdammers hadden niet lang nodig om het talent van de tweebenige verdediger te onderkennen. "Na twee keer wilden ze me al hebben en was ik aangenomen", zegt Rensch. "Je kan wel zeggen dat ze het bij PSV niet goed gezien hebben."

Het gaat snel met de jonge verdediger, die vorig seizoen nog in het Onder-19-elftal van Ajax speelde en ook pas elf wedstrijden voor het beloftenelftal op zijn naam heeft staan. Ten Hag schoof hem echter snel door naar het eerste elftal en dat leverde hem al speeltijd op in zeven Eredivisie-wedstrijden. In het bekertoernooi kwam Rensch drie keer in actie.