Berghuis door het stof na rode kaart: Ik heb een soort van sorry gezegd

Berghuis door het stof na rode kaart: "Ik heb een soort van sorry gezegd"

17-02-2021 21:56 Laatste update: 21:57
88

Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis heeft 'een soort van sorry' gezegd na zijn rode kaart in de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen. De linkspoot kreeg na 66 minuten zijn tweede gele kaart in het Abe Lenstra Stadion en zag hoe een 1-3 voorsprong voor Feyenoord veranderde in een 4-3 nederlaag.

Berghuis verscheen na afloop voor de ESPN-microfoon en trok het boetekleed aan. "Je zit eigenlijk op rozen. Dan maak ik die tackle", doelde hij op de overtreding die hij tegen Rami Kaib maakte, met al geel op zak. "Geeft hij (arbiter Siemen Mulder, red.) geel. Is gewoon een dom moment van mij", aldus Berghuis. "Ik denk: ik heb hem gewoon met die tackle. Is geen tackle om hem aan te pakken, maar om de bal te spelen."

Feyenoord gaf het vervolgens helemaal weg in de slotfase en heeft zijn laatste kans op een hoofdprijs vergooid. "Reken ik mezelf wel natuurlijk wel aan. We missen als team een enorm mooie kans op een halve finale. En dat begint bij mij..."

Na afloop was het lang stil in de bezoekerskleedkamer van het Abe Lenstra Stadion. "Ik heb een soort van sorry gezegd. Niet dat ze daar heel veel aan hebben... Het is wat het is, gewoon een zware zure appel dit."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Steven Berghuis (@stevenberghuis)