Klaassen steunt scheidsrechter bij Ajax-wedstrijd: 'Hij floot toch voor alles'

Klaassen steunt scheidsrechter bij Ajax-wedstrijd: 'Hij floot toch voor alles'

18-02-2021 23:28
57

Davy Klaassen steunt scheidsrechter Ivan Kruzliak in zijn beslissing om Ajax een penalty te geven tegen Lille OSC. Wel vond hij de Slowaak raar fluiten.

Ajax kantelde de wedstrijd in de slotfase nadat Lille door een fout van Nicolas Tagliafico op 1-0 kwam. "We hadden het gevoel van..Tja. Het kwam uit het niets. We wilden het niet over onze kant laten gaan", zegt Klaassen bij RTL7. "De penalty was wat makkelijk gegeven, maar wel terecht. Het leek licht. De scheidsrechter floot toch voor alles, dus het paste wel bij zijn stijl."

Ajax wint met 1-2, maar Klaassen rekent zich voor de return nog niet rijk. "We moeten niet denken dat we er al zijn, maar het is wel een goede uitslag. Dit is een goede uitgangspositie. Nu moeten we het afmaken. Ik denk dat zij meer gaan komen en niet af gaan wachten."

Lille was niet van plan om het spel te maken tegen Ajax en speelde bijzonder verdedigend. Dat verraste Klaassen niet. "Nee, want je weet dat ze zo spelen. Het is aan ons om niet in de valletjes te trappen. Aan de bal waren we goed. Ze hebben geen kans gehad om er druk op te krijgen. Dan zien ze er slecht uit, maar volgens mij spelen ze altijd een beetje zo."