Burgzorg reageert verrast na transfernieuws bij Heracles: 'Echt? Wist ik niet'

Burgzorg reageert verrast na transfernieuws bij Heracles: 'Echt? Wist ik niet'

Gepubliceerd: zaterdag 20 februari 2021 om 11:00za 20-02-2021 om 11:00

Delano Burgzorg bewijst dit seizoen zijn waarde voor Heracles Almelo. De rappe aanvaller beschrijft in een interview met VoetbalPrimeur hoe hij via De Graafschap en het Italiaanse Spezia bij Heracles terechtkwam. Burgzorg hoopt in de toekomst op een mooie stap hogerop.

Burgzorg kwam pas op achttienjarige leeftijd in de opleiding van De Graafschap terecht en stroomde al snel door tot de hoofdmacht van De Superboeren, die destijds nog actief waren op het hoogste niveau. "Als jonge jongen droom je er natuurlijk van om in de Eredivisie te spelen. Nu is het zaak om nóg hoger te komen", zegt Burgzorg.

De aanvaller timmert inmiddels hard aan de weg bij Heracles, na een mislukt avontuur bij het Italiaanse Spezia. "Er toonden meerdere clubs interesse, maar ik kreeg een goed gevoel bij een Italiaans avontuur. Ik had een goed gesprek met de clubleiding en werd goed opgevangen door de spelers en de staf. Uiteindelijk is het niet goed uitgepakt."

Burgzorg is realistisch wanneer hij terugdenkt aan zijn tijd in La Spezia. "De eerste paar weken gingen goed, maar toen speelde ik één, twee wedstrijden niet goed en werd ik er meteen uitgehaald. Dat is voetbal op het hoogste niveau, maar wel jammer. Uiteindelijk heb geen échte kans meer gekregen en was het meer een soort van vakantie", lacht Burgzorg, die stelt dat hij bepaalde zaken anders aan had moeten pakken. "Als je naar Italië gaat is het belangrijk om meteen de taal te gaan leren. Dat heb ik destijds niet gedaan, het waren meteen minpunten."

Terug naar de Eredivisie
Toen Burgzorg bij Spezia niet meer aan de bak kwam, stond Heracles al snel op de stoep. Al vóór zijn avontuur in Italië had Burgzorg contact met Heracles en dat kwam uiteindelijk handig van pas. De ploeg van trainer Frank Wormuth huurde hem, met een optie tot koop. Die werd uiteindelijk gelicht.

"Ik koos in eerste instantie voor Italië, maar uiteindelijk hebben ze me toch opgepikt. Ik voel me hier vrij en ik ga weer met plezier naar de club. Ik ben belangrijk voor het team. Beter kan het niet eigenlijk", stelt Burgzorg. Hij is blij met Wormuth als trainer. "Hij is eerlijk tegen me. In de periode dat het eventjes wat minder ging was hij duidelijk. Hij zei: je brengt niet wat ik van je verwacht. Op die manier weet je waar je aan toe bent."

De klik met medespelers Rai Vloet en Silvester van der Water was er al snel. Laatstgenoemde staat inmiddels op het punt om een transfer naar Major League Soccer-club Orlando City af te ronden, al was Burgzorg daar nog niet van op de hoogte. "Oh, echt? Dat wist ik niet. Het is mooi voor hem, meer kan ik er niet van zeggen", is Burgzorg blij voor zijn collega. "Dat is een droomtransfer, die heeft hij nu te pakken. Ik vind het erg mooi voor hem en kan alleen maar blij voor hem zijn."

Toekomstplannen
Burgzorg wil niet te ver vooruitblikken als het over zijn toekomst gaat, maar hij hoopt op een mooie stap naar het buitenland of in de Eredivisie. "Het is natuurlijk lastig om daar wat over te zeggen, maar ik zou graag teruggaan naar Italië. Puur om te laten zien dat ik het wél kan, bij een Serie A-team. Ik zie mezelf ook wel spelen in Duitsland, in de Bundesliga."

Een stap in Nederland sluit de Heracles-aanvaller ook niet uit. "Top-vijf, dat zou natuurlijk ook mooi zijn. AZ, FC Utrecht spelen normaal ook hoog mee in de Eredivisie. Het zijn goede clubs, dat zou zeker een stap hogerop zijn", sluit Burgzorg vol ambitie af.

(Gijs Groeneveld/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat is de goede stap voor Burgzorg?

AZ
24%
FC Utrecht
37%
Andere Eredivisie-ploeg
29%
Bundesliga
8%
Serie A
3%
(1094 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws