'Ajax doet bod en heeft beste papieren in strijd om topscorer van Brazilië'

'Ajax doet bod en heeft beste papieren in strijd om topscorer van Brazilië'

Gepubliceerd: zondag 21 februari 2021 om 10:08zo 21-02-2021 om 10:08

Ajax wordt in Brazilië in verband gebracht met Cláudio Luiz Rodrigues Parise Leonel, kortweg Claudinho. De Eredivisie-koploper bracht zelfs al een bod van vijftien miljoen euro uit op de 24-jarige aanvallende middenvelder, zo beweert journalist Jorge Nicola op de website van Yahoo.

Claudinho speelt momenteel in Brazilië voor Red Bull Bragantino, waar hij tot eind 2024 onder contract staat. Voor die club was hij in 33 competitieduels goed voor zeventien treffers en zes assists. Daarmee speelde hij zich ook in de kijker bij RB Leipzig en AS Roma. De Duitse topclub legde enkele dagen geleden een bod neer van twaalf miljoen, plus drie miljoen aan bonussen.

Dat kan echter niet tippen aan het voorstel van Ajax, aldus Nicola. Een afgezant van de Amsterdammers had donderdag een gesprek met vertegenwoordigers van Claudinho en Red Bull Bragantino. Hoewel de spelmaker pas komende zomer de oversteek naar Europa kan maken, is het niet uitgesloten dat er spoedig al een klap op een transfer wordt gegeven.

Claudinho is de topscorer in de Braziliaanse competitie, waar hij bovendien in aanmerking komt voor de eretitel Speler van het Jaar. Ook een uitnodiging voor de Seleção zou niet verrassend zijn.

Claudino stond ook in de belangstelling van Braziliaanse topclubs als Flamengo, São Paulo en Atlético Mineiro, maar zij kunnen hem niet meer betalen. Red Bull Bragantino nam hem in 2019 voor slechts een half miljoen euro over van Ponte Preta.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws