Feyenoord onder vuur na foutenfestival: 'Niet normaal, echt schrijnend om te zien'

Feyenoord onder vuur na foutenfestival: 'Niet normaal, echt schrijnend om te zien'

21-02-2021 14:42
95

Kees Kwakman heeft geen goed woord over voor het spel van Feyenoord in de uitwedstrijd tegen FC Twente (2-2). Vrijwel niemand haalde een voldoende, aldus de ESPN-analist.

"Het was niet normaal", stamelt Kwakman na afloop in Enschede, waar vooral Feyenoord er een ongekend foutenfestival van maakte. "Het waren ook best vaak dezelfde spelers. Diemers was ontzettend matig aan de bal, Sinisterra heb ik niet gezien, het centrale duo en Tyrell Malacia waren heel erg matig..."

"Wat moet iemand als Berghuis dan zeggen tegen Senesi? Neem die bal goed aan? Als het niet goed staat of je medespelers zijn slap in de duels, kun je daar nog wat mee doen in het veld. Maar dit... Wat moet je ermee? Dit ging helemaal nergens over. We zagen Advocaat ook aan de zijlijn zwaaien en roepen. Maar als je spelers dit soort fouten maken, wat moet je dan als trainer? Het was echt schrijnend om te zien."

Feyenoord hield nog wel een punt over aan het uitduel met FC Twente. Door goals van Danilo Pereira, Tyronne Ebuehi, Jens Toornstra en Steven Berghuis werd het 2-2.