NOS: Ajax doet aangifte voor poging tot mishandeling na incident met Tadic bij bus

NOS: Ajax doet aangifte voor poging tot mishandeling na incident met Tadic bij bus

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 22:41zo 28-02-2021 om 22:41

Laatste update: maandag 1 maart 2021 om 07:38ma 01-03-2021 om 07:38

Ajax gaat aangifte doen naar aanleiding van de nasleep van de topper tegen PSV, meldt de NOS. De heetgebakerde wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel en aanvoerder Dusan Tadic werd na afloop belaagd toen hij onderweg was naar de spelersbus.

Op beelden is te zien hoe een aantal PSV-fans zich voor het Philips Stadion had verzameld: Tadic en zijn beveiligers werden bekogeld en uitgescholden. Volgens de NOS gaat Ajax aangifte doen voor poging tot mishandeling.

Tadic had in de slotfase van de Eredivisie-kraker het vuurtje opgestookt, nadat hij uit een penalty de 1-1 eindstand had vastgelegd. Voorafgaand aan die strafschop probeerde enkele PSV'ers, onder wie collega-aanvoerder Denzel Dumfries, hem uit zijn evenwicht te brengen. Tadic scoorde echter en haalde vervolgens zijn gram.

Beide aanvoerders stonden na afloop ESPN te woord. "Ik wil nu niet met de vinger gaan wijzen, maar je moet niet over mijn moeder gaan praten. Dat waardeer ik niet en moet je niet doen", zei Dumfries over Tadic. "Ik krijg een penalty, pak de bal en drie spelers maken een gat in het veld en zeggen tegen mij dat ik een pussy ben, dat ik geen leider ben en dat ik ga missen", was juist het commentaar van de Servische Ajax-captain. "Als je dan scoort, ben ik niet iemand die zegt: bedankt dat je mij een pussy noemt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws