Toekomst Wijnaldum blijft onzeker: 'Een vertrek zou me absoluut veel pijn doen'

Toekomst Wijnaldum blijft onzeker: 'Een vertrek zou me absoluut veel pijn doen'

09-03-2021 16:03 Laatste update: 16:03
22

Het blijft voorlopig speculeren waar Georginio Wijnaldum na de zomer actief zal zijn. De international van Oranje beschikt over een aflopend contract bij Liverpool en heeft nog niet bijgetekend bij de huidige nummer acht van de Premier League.

Op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met RB Leipzig in de Champions League woensdagvond werd de middenvelder gevraagd naar zijn toekomst bij Liverpool. "Op dit moment is er geen nieuws te melden", valt Wijnaldum met de deur in huis. "Ik wil graag vertellen dat ik heel gelukkig ben bij de club, met het team en met de supporters. Het is dus niet zo dat ik ongelukkig ben en moet vertrekken bij Liverpool."

De dertigjarige Wijnaldum staat in de belangstelling van meerdere grote Europese clubs, maar ook zijn huidige werkgever Liverpool wil de Nederlander langer aan zich verbinden. "Het is geen makkelijke situatie, het is erg lastig om hiermee om te gaan. Maar in de situatie waarin we nu als Liverpool zijnde zitten is mijn toekomst niet het belangrijkste natuurlijk."

Mocht Wijnaldum deze zomer toch vertrekken bij Liverpool, wordt dat een zwaar moment voor de dynamische middenvelder. "Ik zou een team achter mij laten waar ik echt van hou, een team waar ik me heel erg comfortabel bij voel. Dat is moeilijk. Aan de andere kant moet je de situatie kennen waarom je zou vertrekken. Het zou me absoluut veel pijn doen als ik niet meer voor dit team zou kunnen spelen."