TyC Sports: Barcelona doet formeel aanbod, Messi-plan met boezemvriend Agüero

TyC Sports: Barcelona doet formeel aanbod, Messi-plan met boezemvriend Agüero

10-03-2021 13:33 Laatste update: 13:53
45

FC Barcelona maakt serieus werk van Sergio Agüero, meldt het Argentijnse TyC Sports. De 32-jarige Manchester City-spits is aan het einde van het seizoen transfervrij en lijkt ingezet te worden voor het behoud van landgenoot Lionel Messi.

De superster van FC Barcelona loopt ook uit zijn contract, maar kersvers clubpresident Joan Laporta – die zondag de verkiezingen won – gaat alles in het werk stellen om Messi binnenboord te houden. De mogelijke komst van Agüero zou daar een rol in kunnen spelen: de twee Argentijnen kennen elkaar al jarenlang en zijn uitgegroeid tot boezemvrienden.

Agüero verruilde Atlético Madrid in 2011 voor Manchester City, maar lijkt na tien jaar plaats te moeten maken voor een nieuwe generatie. FC Barcelona kan hem transfervrij oppikken en heeft volgens TyC Sports zelfs al een formeel aanbod gedaan. Of het ook daadwerkelijk van een transfer gaat komen, is nu de vraag: Agüero lijkt genoegen te moeten nemen met een salarisvermindering als hij bij de financieel geplaagde Catalanen gaat tekenen. Bovendien is Barcelona al langere tijd bezig met Memphis Depay, die na dit seizoen ook transfervrij is.